‘Op “topdagen” behandelen we meer dan 500 telefoontjes’

Een kijkje achter (en op) de schermen van de Reparatielijn: verstoppingen, stankoverlast, lekkages, kapotte ruiten, een binnenbrand…. Als je als woningcorporatie bijna 25.000 verhuureenheden in je bezit hebt, gebeurt er iedere dag wel wat. De medewerkers van de Reparatielijn krijgen per dag honderden telefoontjes en tal van online verzoeken binnen. Op “topdagen” zelfs meer dan 500! AlwelBelicht liep een ochtend mee met de telefonische helpdesk. We spraken met Reparatielijn-medewerkers Koen en Richard over hun dagelijkse werkzaamheden, bijzondere binnenkomers en opmerkelijke verzoeken.

Lees het artikel "‘Op “topdagen” behandelen we meer dan 500 telefoontjes’"

De nieuwe buurtbeheerder van Biesdonk pakt aan en pakt door

Groot van stuk is ze niet, de nieuwe buurtbeheerder van Alwel (voorheen AlleeWonen) in de Bredase wijk Biesdonk, maar zichtbaar is ze wel degelijk. Vier dagen per week loopt ze in haar AlleeWonen-outfit door de wijk. En behalve zichtbaar is ze ook hoorbaar; haar schaterende lach galmt regelmatig tussen de vijf flats aan de Roeselarestraat en tussen de laagbouw van de Belgische buurt. Een opgewekte en kordate vrouw, die Oesha Barhoe. Sinds 1 januari 2017 is ze buurtbeheerder voor Biesdonk: een nieuwe functie die het sociaal beheer en de leefbaarheid in de Noord-Bredase wijk verder moet verhogen. Oesha neemt ons mee door “haar” wijk en geeft een inkijkje in haar dynamische job.

Lees het artikel "De nieuwe buurtbeheerder van Biesdonk pakt aan en pakt door"

Huurdersverenigingen CHAB (Breda) en HAR (Roosendaal) over de voorgenomen fusie

De woningcorporaties AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur (WEL) hebben het voornemen om te fuseren. Hiermee willen zij de kwaliteit en continuïteit van de volkshuisvesting voor nu en in de toekomst versterken. De huurdersorganisaties hebben een belangrijke stem in dit proces.

Tijdens bijeenkomsten in maart zijn de verenigingsraad (Breda, 7 maart) en bewonerscommissies (Roosendaal, 9 maart) geïnformeerd over het fusievoornemen en de rol van de huurders daarin. Zij hebben aangegeven wat zij van belang vinden bij deze voorgenomen fusie en welke aandachtspunten zij zien.

Lees het artikel "Huurdersverenigingen CHAB (Breda) en HAR (Roosendaal) over de voorgenomen fusie"

“Wie in de wietteelt stapt, komt er nooit meer uit”

Afgelopen jaar heeft Alwel (voorheen AlleeWonen) zes mensen uit hun woning gezet omdat ze er wiet kweekten. Een persoonlijk drama omdat zij de komende drie jaar geen nieuwe woning krijgen, maar ook een financieel probleem omdat de ruiming en renovatie duizenden euro’s kost. En een maatschappelijk risico omdat de kwekerijen zeer brandgevaarlijk zijn. Alle reden om er een eind aan te maken, maar op pad met de henneppolitie leren we dat dát nog niet zo eenvoudig is.

Lees het artikel "“Wie in de wietteelt stapt, komt er nooit meer uit”"

Repair Café Haagse Beemden: “Weggooien, mooi niet"

Op het eerste Repair Café in het Heksenwiel in de Haagse Beemden komen zeventien mensen af. We schrijven 3 januari 2015. Twee jaar en ruim 550 reparaties later gaat AlwelBelicht in gesprek met de initiatiefnemers van Repair Café Haagse Beemden, Gerard en Roos Janssen. Zij vormen de drijvende kracht achter het maandelijkse initiatief waarbij alles draait om laagdrempelige en goedkope reparaties van kapotte spullen door vrijwilligers. Alleen de eventuele materiaalkosten moeten worden betaald, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Gerard: ‘Onze leus is: “Weggooien, mooi niet”.

Lees het artikel "Repair Café Haagse Beemden: “Weggooien, mooi niet""

Betalingsproblemen? Trek op tijd aan de bel!

Het kan iedereen wel eens overkomen dat je een keertje niet op tijd je huur kunt betalen. Maar als je snel je achterstand inloopt, dan is er niets aan de hand. Maar wat als er iets in je leven gebeurt, waardoor je een hele tijd problemen hebt met tijdig betalen van de huur? Het laatste wat je wilt is uit je huis te worden gezet. Wat kun je doen om dit te voorkomen? We gingen in gesprek met Hans (deurwaarder bij van gerechts-deurwaarderskantoor Van Arkel) en Patrick (teammanager huurincasso bij Alwel).

Lees het artikel "Betalingsproblemen? Trek op tijd aan de bel!"

Veilig door de sneeuw

Jippie, het heeft gesneeuwd! Voor kinderen is een sneeuwdek prachtig speelgoed. Lekker sleeën en sneeuwballen gooien. Maar voor mensen die slecht ter been zijn, is het vaak een hele toer om niet onderuit te gaan. We geven je enkele tips om veilig de sneeuwtijd door te komen.

Lees het artikel "Veilig door de sneeuw"

Opzichter Wil Dijkers over 42 jaar sociaal bewogen werk: "We stonden ergens voor"

Dat Alwel (voorheen AlleeWonen) 100 jaar bestaat, is bést bijzonder. Maar dat opzichter Wil Dijkers daarvan bijna de helft heeft meegemaakt, is zéker zo speciaal. Als 16-jarige knaap begon hij bij woningbouwvereniging Sint Joseph in Breda (voorloper van Alwel) om daar 42 jaar later nog met evenveel plezier te werken. We spraken Wil uitgebreid over de vele veranderingen in het vak èn over dingen die altijd blijven.

Lees het artikel "Opzichter Wil Dijkers over 42 jaar sociaal bewogen werk: "We stonden ergens voor""

Weer tijd om uw CV-ketel bij te vullen

Langzamerhand rollen we de herfst en winter in. De dagen worden weer kouder en de verwarming gaat weer aan. Tijd om te controleren of de waterdruk in je CV-ketel nog op orde is. Een klusje dat tot het eigen onderhoud voor de huurders behoort. Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel leggen wij het je uit.

Lees het artikel "Weer tijd om uw CV-ketel bij te vullen"

Haal geld op voor je eigen idee of project via BredaBreed, hét community funding platform in Breda

Heb jij een leuk idee? Wil jij iets betekenen voor Breda, jouw buurt, school of (sport)club? En ben je daarvoor op zoek naar financiering? Dan is BredaBreed hét platform om op een makkelijke en veilige manier geld in te zamelen om jouw initiatief mogelijk te maken.

Lees het artikel "Haal geld op voor je eigen idee of project via BredaBreed, hét community funding platform in Breda"