Begin oktober introduceerden we de fusienaam van AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur: Alwel. Alwel is één van de 485 suggesties die we mochten ontvangen van huurders en medewerkers. De naam is gevormd door de huidige corporatienamen: AlleeWonen en WEL.

Het logo van Alwel

Nieuwsgierig hoe u ons straks kunt herkennen? Bekijk dan onderstaand filmpje. Dit stond half oktober al op onze website, maar we laten het graag nog een keer zien.

De drie gemeenten bij elkaar

In het nieuwe beeldmerk staat de vertakking onderin centraal. Dit teken staat voor de drie steden Roosendaal, Etten-Leur en Breda. Ze komen samen in het vierkantje onderin, het gemeenschappelijke vertrekpunt.

Zichtbaar voor de buitenwereld

Per 1 januari 2018 fuseren AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur officieel. Daarna volgt een overgangsfase om de organisatie in te richten. Vanaf 16 april hebben huurders, stakeholders, woningzoekenden en andere relaties contact met Alwel in plaats van met AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur. Vanaf dan gebruiken we onze nieuwe naam en huisstijl.

 

Meerwaarde van de fusie

Deze fusie heeft meerdere voordelen. Zo leidt fuseren tot aanzienlijke besparingen. Daarnaast geeft het ook meer toekomstbestendigheid én investeringskracht. De ‘winst’ hiervan gaat naar de huurders en gemeenten. Over de manier waarop dit gebeurt, zijn de huurdersorganisaties en gemeenten intensief bevraagd. Ze willen het beste voor hun huurders en hebben per gemeente verschillende keuzes gemaakt die ten goede komen aan de huurders. De fusiecorporatie gebruikt het besparingsgeld bijvoorbeeld om huurverhoging te matigen, meer nieuwe woningen te bouwen en meer woningen energiezuinig te maken.

WEL en AlleeWonen hebben met de huurdersverenigingen en gemeenten afspraken gemaakt over de prestaties van deze nieuwe corporatie. Binnenkort is het zover om dat waar te gaan maken.